Telefon: 22 90 40 00 • Faks: 22 90 40 50
E-post: post@luthgruppen.no
heidelberg

    

 

Valutakursene gir utfordringer for Luth Gruppen

Publisert: 24.03.2020
Valutakursene gir utfordringer for Luth Gruppen
Vi importerer praktisk talt alt vi lagerfører og selger fra utenlandske produsenter. Det aller meste faktureres i Euro. Den gjennomsnittlige Euro kursen de første 16 dagene i mars er 11,15. Dette vil gi utslag i økte priser på både forbruksmateriell, utstyr, maskiner og reservedeler.

Sammenlignet med snitt kursen i januar på 9,93 er økningen på 12,2%. Og kursen den 23. mars var 12,26!

Vi jobber med å finne de riktige løsningene på hvordan prisene reguleres for å dekke inn de sterkt økende importkostnadene.  Det er ikke tilstrekkelige marginer i vår bransje for å absorbere dette og bare kjøre videre som om ingenting har skjedd.

Dette er selvsagt samme situasjon som for de aller fleste andre bransjer.

Vi må finne løsninger som også tilgodeser kundene våre med reduserte priser når kursene går ned.

Det er ikke lett om dagen når vi opplever den svakeste NOK på lang, lang tid. Corona krise i verden, rekordlav oljepris og det norske kostnadsnivået som er for høyt. Det er en "coctail" som ikke smaker godt.

Men det kommer til å normalisere seg igjen.

For tiden opplever vi en krise når det gjelder tilgang på isopropanol (IPA) som offset trykkeriene er avhengige av i trykkpressene. Vi gjør alt vi kan for å sikre leveranser, men prisene har skutt i været. De er faktisk nå mangedoblet! Så ikke bli overrasket om prisnivået nå er noe helt annet enn du er vant til.

Forøvrig fungerer leveranser av produkter så langt normalt.

Copyright © Luth Gruppen 2008 • Webdesign og CMS: InCreo