Telefon: 22 90 40 00 • Faks: 22 90 40 50
E-post: post@luthgruppen.no
heidelberg

    

 

Merkur Grafisk tar strategiske grep!

Publisert: 11.06.2018
Merkur Grafisk tar strategiske grep!
Merkur Grafisk satser videre og posisjonerer seg sterkt for fremtiden. Norges råeste CTP linje og en super effektiv Heidelberg Speedmaster SX102 8-farger er i bestilling.

Merkur Grafisk tar nye steg i teknologikampen.

Merkur Grafisk posisjonerer seg sterkt i bransjen med to fremtidsrettede investeringer til en verdi av 25 MNOK. Norges råeste CtP-linje og en supereffektiv Heidelberg Speedmaster SX102 8-farger vil være driftsklare i september. Dette er Norges første «push to stop»-maskin og Merkur Grafisk er dermed rustet for å håndtere et betraktelig høyere trykkevolum med større effektivitet og bedre lønnsomhet.

Med oppkjøpet av Grøset Trykk i februar 2018, fulgte et betydelig volum av trykksaker, og dermed et behov for mer effektiv drift i trykkeriet. En nyinvestering i form av en Speedmaster SX 102 ble svaret. Med denne maskinen og tilsvarende SX 102 fra 2014, går Merkur Grafisk i front med ny og moderne bransjeteknologi.

Merkur Grafisk har også investert i en topp moderne, helautomatisk og miljøvennlig plategate; Fuji Luxel CtP med produksjonskapasitet på 70 plater per time. Denne plategaten vil erstatte et av våre eksisterende CtP-anlegg fra 2008. Med denne løsningen på plass, blir Merkur det siviltrykkeriet med høyest samlet kapasitet på plateproduksjon i Norge. Totalt 140 plater pr. time, som tilsvarer 17 åttefargers innlegg pr. time.

Totalt utgjør disse investeringene i overkant av 25 mill. kroner for Merkur:

Med dette kan våre to trykkmaskiner i 72*102 format levere 28.000 trykkark pr. time og avdelingen kan totalt levere 43.000 trykkark pr. time I tillegg til høy toppfart, gjør vi komplett jobbskifte på ca. tre minutter inkludert plateskift, register og fargekontroll. Dette gir oss en enorm fleksibilitet til å kunne levere små og store opplag trykket på papir og kartong med topp kvalitet over tid, sier Kjetil Sjøeng, daglig leder i Merkur Grafisk.

Stort volum krever stor kapasitet

Med et så stort volum og fokus på å opprettholde god fleksibilitet, må produksjonslogistikken være optimal og manuelle prosesser være minimal. Derfor har Merkur Grafisk også fått på plass markedets raskeste APL (Auto Pallet Loader) levert av Fuji/Luth Gruppen. Denne gjør det mulig å lade CtP anlegget med opptil 1.200 plater på en pall i én håndtering. Ferdig produserte plater vil så gå direkte inn i en platebukklinje fra Brew Solution & Technology, som klargjør platene for trykkmaskinen og fjerner ytterligere manuelle inngrep.

Med disse investeringene viderefører Merkur Grafisk strategien med å holde seg i front av markedsutviklingen ved å investere i moderne teknologi:

Disse investeringene viser vår tydelige satsning på å effektivisere trykkeriet og å posisjonere oss sterkt for fremtiden. Med den nyeste og beste teknologien som finnes får vi økt effektivitet, fleksibilitet og ikke minst enda bedre kvalitet på produktene vi leverer – et stort konkurransefortrinn. Hos oss finnes det ingen begrensninger, kun et hav av muligheter på papir, kartong og digitale flater, sier en fornøyd Kjetil Sjøeng.

 Johannes Stendahl, salgskonsulent i Luth Gruppen har store forventinger til investeringen:

Det gode samarbeidet mellom Merkur Grafisk og Luth Gruppen er bygget opp gjennom titalls år basert på gjensidig tillit. Med denne investeringen utvides samarbeidet, og vil også inkludere leveranse av offsetplater.

Han understreker hvordan Merkurs evne til å tenke nytt vil styrke posisjonen deres:

Vi ser et økende behov, både internasjonalt og lokalt, for at industrien må følge teknologiutviklingen. «Reduce touchpoints» er gjennomgangstonen, og de aktørene som makter å gjøre dette skaffer seg enda større fordeler i et meget konkurranseutsatt marked. Når nå Merkur Grafisk viser vilje og evne til å enda en gang legge seg i forkant av teknologiutviklingen, må en kunne forvente at de kan øke sine markedsandeler i Norge.

  •  Merkur Grafisk holder til i Oslo, og har 45 ansatte. I 2018 forventer de en omsetning på 105 MNOK. De har kunder i alle størrelser, og leverer varer og tjenester i hele Europa
  • Speedmaster SX 102 er en pålitelig trykkmaskin med stor kapasitet, som muliggjør raske jobbytter og høy toppfart med optimal kvalitet
  • Fuji Luxel CtP er markedets raskeste plategate med en kapasitet på 70 plater pr. time
  • Med markedets raskeste Auto Pallet Loader kan CtP-anlegget lastes med opptil 1.200 plater på en pall i én håndtering

"Push-to-stop" maskinen Heidelberg Speedmaster SX102-8P

 

"Push-to-stop" konseptet forusetter det nye Prinect Press Center XL2


Fujifilm CTP leverer 70 plater per time

Auto Palett Loader (APL) som tar 1.200 plater og i tillegg har en ekstra kassett til et annet plateformat


 

Copyright © Luth Gruppen 2008 • Webdesign og CMS: InCreo